Advent u Viškovu

06/12/2019 - 25/12/2019 -

Turistička zajednica Općine Viškovo i Općina Viškovo pozivaju Vas na “Advent u Viškovu” Pridružite nam se u ovo predblagdansko razdoblje na prigodnim programima koje su za Vas pripremile udruge i ustanove s područja Općine Viškovo – kićenju bora i glazbeno-scenskim nastupima djece dječjih vrtića i osnovne škole, predstave za djecu, glazbenim i zabavnim programima, božićnom sajmu, humanitarnoj božićnoj radionici te blagdanskoj marendi i druženju.

Turistička zajednica Općine Viškovo i Općina Viškovo pozivaju Vas na Advent u Viškovu. Pridružite nam se u ovo predblagdansko razdoblje na raznovrsnim programima i aktivnostima koje su priredile ustanove s područja Viškova, božićnom sajmu, božićno-novogodišnjem koncertu, humanitarnoj božićnoj radionici te tradicionalnoj božićnoj marendi.

Na blagdan sv. Nikole, 06. prosinca u 16.00 sati ispred crkve sv. Mateja upalit će se božićna rasvjeta i, uz prigodan glazbeni nastup i sudjelovanje dječjih vrtića, dočekati sv. Nikola koji će svojim darovima posebno razveseliti najmlađe.

Djed Božićnjak na Viškovo stiže u utorak, 10. prosinca noseći poklone koje će podijeliti u sportskoj dvorani Osnovne škole „Sveti Matej“.

Božićno-novogodišnja priredba „Blagdansko veselje“ učenika Osnovne škole „Sveti Matej“ održat će se u srijedu, 11. prosinca u Domu hrvatskih branitelja u 17.00 sati.

U nedjelju, 15. prosinca posjetite naš Božićni sajam koji će se održati na trgu ispred crkve sv. Mateja od 9.00 do 13.00 sati. Na njemu ćete moći pronaći domaće proizvode kao što su med, proizvodi od meda i lavande, slastice, rakije, čajeve ali i ručno rađene suvenire, keramičke proizvode, božićne ukrase i vijence.

Dječji vrtić Viškovo zajedno sa ženskom i muškom klapom Kastav Viškovo priredit će božićni koncert u Domu hrvatskih branitelja u utorak, 17. prosinca s početkom u 18.00 sati. Dječji vrtić „Zvončica“ Viškovo u svojoj božićnoj priredbi „Svjetlost Božića“ odgovoriti će na pitanje jesu li za Božić bitni samo darovi ili je potrebno ipak nešto više.  Njihovu važnu poruku o biti Božića moći ćete poslušati u srijedu, 18. prosinca u 19.00 sati u Domu hrvatskih branitelja.

Dječji vrtić „Loptica“ Viškovo priredit će božićnu priredbu u Domu hrvatskih branitelja u četvrtak, 19. prosinca s početkom u 18.00 sati.  Dom hrvatskih branitelja također će biti mjesto održavanja božićne priredbe Dječjeg vrtića „Maza“. Njihova priredba naziva „Božićni darovi“ održat će se u petak, 20. prosinca s početkom u 18.00 sati.

Udruga Halubajke Viškovo organizira humanitarnu božićnu radionicu koja će se održati u subotu, 21. prosinca u Domu kulture Marinići u 17.00 sati. Radionica je namijenjena djeci i roditeljima, mještanima i mještankama koji se žele uključiti u izradu božićnih ukrasa. Prikupljeni dobrovoljni prilozi biti će namijenjeni Udruzi „Dira Rijeka“ koja pomaže djeci s poteškoćama u razvoju i potiče harmonični razvoj djece i mladih.

Limena glazba Marinići priredit će svoj dobro poznati božićno-novogodišnji koncert u Domu hrvatskih branitelja u nedjelju, 22. prosinca s početkom u 20.00 sati. Ovaj tradicionalni nastup Limene glazbe  kruna je godišnjeg rada udruge kojeg ovim svečanim koncertom predstavljaju vjernoj i brojnoj publici.

Na dan Badnjaka, 24. prosinca, održati će se blagdanska marenda i druženje u organizaciji Turističke zajednice Općine Viškovo i Općine Viškovo. Tradicionalno blagdansko druženje održat će se ispred crkve sv. Matej u 11.00 sati uz prigodan program i glazbeni nastup tria IN BETWEEN.  

U crkvi sv. Mateja u 6.30 sati održat će se misa zornica.  Uvod u slavlje polnoćke organizirati će Dječji zbor Nebeske iskrice u 20.30 sati koja će se za djecu održati u 21.00 sat. U 24.00 sata u crkvi sv. Mateja upriličit će se svečano slavlje mise polnoćke.

Na Božić, 25. prosinca mise će se održavati u 08.00, 10.00, 11.30 i 18.00 sati, a na blagdan sv. Stjepana 26. prosinca u 08.00, 10.00 i 18.00 sati u crkvi sv. Mateja.

Turistička zajednica Općine Viškovo i Općina Viškovo svim mještanima žele sretan Božić te uspješnu i sretnu 2020. godinu!

Dobro došli!

Skip to content