Prošeći se s manun.. po zvončarskeh puteh

15/10/2022 - 15/10/2022 -

Turistička zajednica općine Viškovo i Turistička zajednica grada Kastva pozivaju Vas na šetnju po zvončarskeh puteh.

Kročite s nama dijelom zvončarske rute u vrijeme predivnih jesenskih boja, upoznajte prirodu i tradiciju uz stručno vodstvo našeg vodiča, a za kraj osvojite i zanimljive nagrade na nagradnoj tomboli.

U šetnju krećemo s parkirališta Milihovo u subotu, 15. listopada u 9 sati. Uz Dječji vrtić Viškovo, preko Jankotova, dolazimo do Gornjih Jugi te, slijedeći zvončarski put, stižemo kroz Donje Juge u Milohne. Naš put nastaviti će se u pravcu Bezjaki gdje dolaskom na staru cestu Bezjaki-Kastav skrećemo prema Kastvu.

Prolaskom uz najdublju vrtaču ovog djela Kastavštine, uz selo Škrlji i Jurčiće stižemo do Šporove jame u Kastvu. Upućujemo se u sam grad Kastav gdje će nas u Kući belice dočekati domaćini, Turistička zajednica grada Kastva i Udruga Belica sa laganim osvježenjem i zanimljivoj priči o vinogradarstvu u Kastavštini. Nakon odmora i okrijepe slijedi povratak kroz Klance do sela Žegoti i onda šumskim putem do malog skrovitog mjesta Bani. Iz Bana pomalo krećemo prema Milohnima gdje nam slijedi lagani uspon prema Viškovu i mjestu našeg polaska.

Skip to content