Prošeći se s manun po zvončarskeh puteh..a ovo leto moreš i z bicikletun

14/10/2023 - 14/10/2023 -

Pozivamo Vas da nam se pridružite na ugodnoj jesenskoj šetnji „Prošeći se s manun.. po zvončarskeh puteh“ koja će se održati u subotu, 14. listopada 2023. godine. U organizaciji TZ Viškovo i TZ Kastva, uz stručno vodstvo Planinarskog društva Viškovo, kročite s nama dijelovima ophoda Halubajskih zvončara objedinjenim u kružnoj i nezahtjevnoj pješačkoj stazi.

Polaskom s parkirališta Milihovo u 9.00 sati krećemo uz dječji vrtić preko Jankotova do Gornjih Jugi. Sljedeći zvončarski put dolazimo kroz Donje Juge u Milohne.  Naš put se nastavlja u pravcu Bezjaki gdje dolaskom na staru cestu Bezjaki- Kastav skrećemo prema Kastvu te uz najdublju vrtaču ovog djela Kastavštine uz selo Škrlji i Jurčiće stižemo do Šporove jame u Kastvu. Upućujemo se u sam grad Kastav gdje će nas dočekati domaćin, Turstička zajednica grada Kastva sa laganim osvježenjem. Nakon odmora slijedi povratak kroz Klance do sela Žegoti i onda šumskim putem do malog skrovitog mjesta Bani. Iz Bana već pomalo zaboravljenim stazama krećemo prema Milohnima te nam slijedi lagani uspon prema Viškovu mjestu našeg polaska.

Za šetnju nema kotizacije. Obzirom da se prolazi i šumskim putovima, potrebna je primjerena obuća.

Ove godine možete nam se pridružiti i na dva kotača.

U suradnji s BBK Halub, održati će se i rekreativna biciklijada po kružnoj i nezahtjevnoj biciklističkoj ruti koja izvornim lokacijama na najjednostavniji način pruža doživljaj ophoda. Polaskom s parkirališta Milihovo, 14. listopada u 10.00 sati ruta nas vodi prema Milohnima, a potom šumskim putom do Bezjaki. Kombinacijom asfalta, makadama i šumskih putova prolazi selima i naseljima koja zvončari ‘ožive’ gromoglasnom zvonjavom.  U Kastvu nas očekuje kratka okrjepa i odmor, a zatim slijedi povratak prema Viškovu šumskim putovima, većim i manjim kastavskim naseljima.

Kotizacija za biciklijadu iznosi 8,00 EUR za odrasle i 4,00 EUR za djecu. Prijava je obvezna na mail bbkhalub@gmail.com ili SMS-om na 091 298 5138. Prijave se zaprimaju do petka, 13.10.2023.

Više informacija o biciklističkoj ruti:

Vrijeme polaska: 10.00 sati (prijave i registracija sudionika od 9.00 do 10.00)
Dužina ture: 25 km
Vrijeme trajanja ture: 3.5-4 sata ( s pauzama za okrjepu i odmor)
Vrsta podloge: 85% asfalt, 10% makadam, 5% šumski puteljci
Visinska razlika: 385 m
Težina: lagana 2/5
Preporuke: trek ili MTB, nošenje zaštitne biciklističke kacige, rezervne zračnice, mini set alata i pumpe

Skip to content