Pust

17/01/2019 - 05/03/2019 -

Antonja označava početak pusnih zbivanja na području Općine Viškovo, okupljanje maškara i zabavni program, predaja općinskog ključa Pusnoj meštrici i maškarama i vješanje pusta

Halubajski karneval održava se od 1999. godine, a njegova je okosnica stoljetna tradicija Halubajskih zvončara. Održava se uvijek prvu subotu nakon Antonje. U njegovoj pripremi i provedbi sudjeluju sve karnevalske udruge, ali i ostale udruge koje djeluju na području općine Viškovo.Halubajski karneval manifestacija je i tradicionalni događaj već 20 godina i iz godine u godinu okuplja sve više maškaranih grupa. Na karneval rado dolaze maskirne skupine iz susjednih država, što mu daje međunarodni karakter.  Karneval je svake godine sve posjećeniji, broj posjetitelja procjenjuje se na nekoliko tisuća.

Pust označava kraj pusnih zbivanja. Okupljanje maškara i zabavni program, paljenje pusta i vatromet. Na pust maškare se okupljaju na Brege, uz zabavni program tom se prilikom izvlače dobitnici nagrada Zvončarske tombole.  Uz potporu Halubajskih zvončara istog dana pali se pust.


Tijekom Pusta održava se i niz drugih aktivnosti od kojih u 2019. godini izdvajamo  humanitarnu akciju “Velo maškarano srce” maškarano druženje “ČA TE JA POZNAN?!?”, Pusni turnir u pikadu, Izložbu dječjih radova “Maškare va mojen oke”, a Marinićeva muzika održava tradicionalni Pusni koncert.

U Boćariji na Marinićima održava se 17. maškarani ženski boćarski turnir. U Marčeljima već tradicionalna manifestacija „Smotra mićeh zvončari“. Za kraj nas očekuje trodnevno Obahajanje Halubajskeh zvončari po selima Kastavštine.

Skip to content