PUST 2020

17/01/2020 - 25/02/2020 -

Njegovanje tradicije Pusta i Halubajskog karnevala neizostavan je dio Općine Viškovo. Početak petog i najveselijeg godišnjeg doba, doba kada se okupljaju maškare i predaje ključ Pusnoj meštrici i maškarama te se vješa pust, označava Antonja koja se tradicionalno slavi 17. siječnja.

Prvu subotu nakon Antonje, 18. siječnja, održat će se 21. Halubajski karneval. I ove godine luda maškarana povorka prodefilirat će Viškovom pod okriljem noći. Halubajski karneval manifestacija je i tradicionalni događaj već više od 20 godine i iz godine u godinu okuplja sve više maškaranih grupa.

Tijekom Pusta održava se i niz drugih aktivnosti i događanja. Ženski maškarani boćarski turnir, Pusni koncert, humanitarna akcija “Velo maškarano srce” – samo su neki od programa koje ožive Viškovo u pusno vrijeme.

Tradiciju nastavljaju i Halubajski zvončari koji će na pusnu nedjelju 23. veljače krenuti s trodnevnim obahajanjem selima Kastavštine i pružiti tako fantastičan doživljaj mještanima i posjetiteljima. Sve završava 25. veljače paljenjem pusta na Brege.

Skip to content