PUST 2023.

17/01/2023 - 21/02/2023 -

Njegovanje tradicije Pusta i Halubajskog karnevala neizostavan je dio Općine Viškovo. Početak petog i najveselijeg godišnjeg doba, doba kada se okupljaju maškare i predaje ključ Pusnoj meštrici i maškarama te se vješa pust, označava Antonja koja se tradicionalno slavi 17. siječnja.

Prvu subotu nakon Antonje, 21. siječnja, održat će se 22. Halubajski karneval. Nakon dvije godine pauze luda maškarana povorka prodefilirat će Viškovom pod okriljem noći. Halubajski karneval manifestacija je i tradicionalni događaj već više od 20 godine i iz godine u godinu okuplja sve više maškaranih grupa.

Tijekom Pusta održava se i niz drugih aktivnosti i događanja. Ženski maškarani boćarski turnir, Pusni koncert, – samo su neki od programa koje ožive Viškovo u pusno vrijeme.

Tradiciju nastavljaju i Halubajski zvončari koji će na pusnu nedjelju 19. veljače krenuti s trodnevnim obahajanjem selima Kastavštine i pružiti tako fantastičan doživljaj mještanima i posjetiteljima. Sve završava 21. veljače paljenjem pusta na Brege.

Skip to content