Free wi-fi

Hot Spot Viškovo

Općina Viškovo uključila se u realizaciju Programa poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama HOTSPOT CROATIA u 2013. godini, organiziranog od strane Ministarstva turizma.

Navedenim Programom je omogućeno istovremeno spajanje preko 200 korisnika s obzirom na površinu pokrivenog područja, a koje uključuje širi centar Viškova – otvoreni prostor oko crkve, dječjeg vrtića, pošte i zgrade općine te sva obližnja mjesta na kojima se može uhvatiti bežični signal sa postavljenih antena.

Slika područja pokrivenosti signalom

Hot Spot Marinići 

Prateći trendove na međunarodnom turističkom tržištu i zahtjeve suvremenih turista, Ministarstvo turizma raspisalo je program „Hotspot Croatia“.

Temeljem natječaja odobrena su 103 zahtjeva među kojima je i zahtjev Općine Viškovo, kojoj je odobreno uspostavljanje pristupne točke u naselju Marinići. Ministarstvo je kroz program, za kojeg je ukupno izdvojeno 2 milijuna kuna, sufinanciralo u iznosu do 50% uspostavu hotspot lokacije odnosno pristupne točke bežičnog besplatnog interneta na najfrekventnijem području Marinića.

Besplatan i brz pristup internetu uspostavljen je u radijusu do 500 m od centra Marinića, gdje se nalaze zgrada Kulturnog doma Marinići, Javna ustanova Narodna knjižnica i čitaonica Halubajska zora, autopraonica, park, autobusne stanice i 10-ak ugostiteljskih objekata.

Skip to content