eVisitor – eGrađani

Od dana 18.05.2016., moguća je prijava u sustav eVisitor putem Nacionalnog identifikacijskog i autentifikacijskog sustava (NIAS-a) u sklopu projekta e-Građani

pretinac.gov.hr/KorisnickiPretinac/

Prijava putem NIAS-a omogućava uspostavu jedinstvenog elektroničkog identiteta te siguran pristup sustavu putem prihvatljivih vjerodajnica za elektroničku identifikaciju koristeći tri razine autentifikacije.

Prijava putem NIAS-a omogućena je na početnoj stranici sustava eVisitor, a vidljiva je i na poveznici https://pretinac.gov.hr u izborniku „Dostupne e-usluge u sustavu eGrađani“, u kategoriji „Poslovanje“.

Odabirom prijave putem NIAS-a, sustav eVisitor će korisnika automatski preusmjeriti na službene stranice sustava e-Građani, Središnji državni portal, a nakon potvrde načina autentifikacije, sustav NIAS će korisnika automatski vratiti natrag na službene stranice sustava eVisitor te automatski prijaviti korisnika u sustav.

Korištenjem sustava NIAS fizičkim osobama će u velikoj mjeri biti olakšana prijava u sustav eVisitor s obzirom da NIAS protokol može zamijeniti korištenje prijave putem korisničkog imena, lozinke i TAN liste pod uvjetom da su podaci o obvezniku i njegovim objektima već ispravno uneseni na temelju važećeg dokumenta. Napominjemo da sustav e-Građani nije namijenjen za korištenje od strane pravnih osoba.

Skip to content