Održana eko-akcija Zelena čistka

Objavljeno: 20/09/2021

Zelena čistka – Let’s do it Croatia! Zajednička je jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada i najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj, a ove se godine održala u sklopu World Cleanup Day-a. Turistička zajednica općine Viškovo i Općina Viškovo rado su se odazvale akciji  s ciljem zajedničkog čišćenja vlastitog kutka okoliša, podizanja svijesti o utjecaju čovjeka na okoliš te očuvanja prirode.

U subotu, 18. rujna 2021. godine u 9:00 sati trideset volontera krenulo je u čišćenje sljedećih lokacija: odmorište Kapitovac, šetnica Putić od Miće i Vele sopele, Trnovica, dio šumskog puta Bezjaki – Kastav te područja uz javno-prometne površine. Akcija je trajala oko 2 sata tijekom kojih je prikupljeno 20 m³ raznog otpada.

U čišćenju su sudjelovali KD Viškovo, TZ Viškovo, zaposlenici Općine Viškovo te mještani, a akciju su podržali i Fiumex d.o.o sa čišćenjem krupnog otpada te KD Čistoća besplatnim ustupanjem spremnika za otpad, obradom i odvozom otpada. Ovim putem svim sudionicima zahvaljujemo na odazivu i suradnji.

Skip to content