Okolica Viškova

Okolica Viškova, mala je, ali raznolika sredina bogata očuvanom prirodom, povijesnim i kulturnim raznolikostima. Ova jedinstvena i gostoljubiva regija, u kojoj se susreću slojevita povijest, tradicija i dinamična svakodnevnica, ima mnogo toga za ponuditi.

Pronađite biciklističke rute, šetnice i pješačke staze Riječkog prstena i odaberite prema svojim željama i mogućnostima: Rijeka Outdoor

Rijeka i Riječki prsten sačinjavaju jedinstvenu regiju koja iznenađuje svojom prirodnom, povijesnom i kulturnom raznolikošću. Ugodna mediteranska klima je u mnogočemu oblikovala nekadašnji kraljevski grad Bakar, važnu industrijsku luku Rijeku te šarmantna primorska mjesta Kraljevicu i Kostrenu, a blaga je kontinentalna klima doprinijela šumovitosti Jelenja, Klane, Kastva, Viškova i Čavala. U istome je danu moguće popeti se na planinske vrhove popularnih Grobničkih Alpi, ali i spustiti se na jednu od brojnih plaža na potezu između Rijeke i Kraljevice. Vizure travnatih padina, Jadranskoga mora te gradića smještenih na brežuljcima Riječkoga prstena isprepliću se s urbanom vrevom grada Rijeke.

Jednom kada se ovdje zaustavite, otkrit ćete da vam relativno mala, ali otvorena i gostoljubiva regija, u kojoj se susreću slojevita povijest, dinamična tradicija i živa svakodnevica, ima doista mnogo toga za ponuditi.

Saznaj više

Rijeka

Saznaj više

Kastav

Saznaj više

Klana

Saznaj više

Jelenje

Saznaj više

Čavle

Saznaj više

Kraljevica

Saznaj više

Bakar

Saznaj više

Kostrena

Skip to content