Novac i bankomati

Republika Hrvatska postala je 1. siječnja 2023. dvadeseta država članica europodručja, a euro je službena novčana jedinica i zakonsko sredstvo plaćanja.

Strane valute mogu se mijenjati u bankama, mjenjačnicama, poštama, turističkim agencijama, hotelima i kampovima. Hrvatska narodna banka izdaje odobrenje za obavljanje mjenjačkih poslova, pod uvjetima propisanima Zakonom o deviznom poslovanju, a ovlaštene mjenjače možete pogledati na sljedećoj poveznici: HNB Ovlašteni mjenjači.

Tečajna lista objavljuje se u novinama, a istaknuta je i na svim mjestima gdje se obavljaju mjenjački poslovi. Tečajnu listu možete provjeriti i on-line na stranicama Hrvatske narodne banke (HNB – Tečajna lista)

Većina trgovina, restorana i agencija prihvaća sve poznatije kreditne kartice (Eurocard/Mastercard, American Express, Diners, Visa). Prodajna mjesta na kojima se primaju kreditne kartice imaju naljepnicu ili oznaku sa logotipom kreditne kartice koju možete koristiti za plaćanje.

U Viškovu poslovnicu imaju sljedeće banke: Erste banka, Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb, Hrvatska poštanska banka i Istarska kreditna banka. Također, posluje jedan poštanski ured i mjenjačnica.

ERSTE BANKA: VIŠKOVO 122C
ZAGREBAČKA BANKA: VOZIŠĆE 24
PRIVREDNA BANKA ZAGREB: MARINIĆI 11
ISTARSKA KREDITNA BANKA: VIŠKOVO 2
HRVATSKA POŠTANSKA BANKA: VIŠKOVO 39F

KREDITNA UNIJA DUKAT: VIŠKOVO 32

Skip to content