Advent u Viškovu za velike i male – pjesmom i druženjima ususret Božiću

Objavljeno: 30/11/2022

Adventsko ruho Viškova

Najljepše i najčarobnije doba godine stiglo je u Viškovo i ogrnulo ga adventskim ruhom. Razdoblje došašća ili adventa i ove će godine Viškovo ispuniti raznovrsnim programima i aktivnostima za čiju su pripremu zaslužne udruge i ustanove s područja naše općine. Stoga,  Turistička zajednica općine Viškovo Vas poziva – dobro se obucite, sa sobom ponesite dobro raspoloženje i uživajte u bogatom programu Adventa u Viškovu. Na putu prema događanjima, zastanite i ‘okinite’ pokoju fotografiju. Dočekati će Vas zanimljive instalacije i punktovi za fotografiranje koje će Vas zasigurno pozvati na adventski ‘selfie’.

U pjesmi kroz Advent

Svima poznate i drage božićne melodije pobuđuju iščekivanje i radost za nadolazeće blagdane. Glazbena božićna priča Limene glazbe Marinići provesti će Vas kroz viškovska naselja. „Adventska promenada po Halubju“ započinje  subotu, 17. prosinca u 16:30 sati ispred Doma hrvatskih branitelja.  Uvijek dobro raspoložena Limena glazba Marinići krenuti će u obilazak viškovskih naselja, donoseći u svako taktove božićnih melodija i blagdansko raspoloženje. Veselu pratnju Limenoj glazbi činiti će Djed Božićnjak koji će zasigurno obradovati najmlađe, a vjerujemo i one malo starije. Izađite i dočekajte ih u svojim naseljima na sljedećim lokacijama:

  • 16:30 Viškovo – ispred Doma hrvatskih branitelja
  • 17:00 Mladenići – centar Mladenića
  • 17:30 Saršoni – Vijećnica Općine Viškovo
  • 18:00 Globići – kod šterne
  • 18:30 Marčelji – Stara škola Marčelji
  • 19:00 Kosi – šterna u Kosima 
  • 19:30 Sroki – kod autobusne stanice u Srokima
  • 20:00 Marinići – novouređeni trg pokraj rotora

Kroz božićnu pjesmaricu provesti će Vas i KUD „Halubjan“. Zajedno s gostima, KUD-om „Lovor“ iz Lovrana održati će božićni koncert u nedjelju, 18. prosinca u crkvi sv. Matej s početkom u 19:00 sati. Još jednu atraktivnu glazbenu večer i raznoliki repertoar blagdanskih melodija i svjetskih glazbenih hitova prirediti će Limena glazba Marinići. U utorak, 20. prosinca u 20:00 sati u Domu hrvatskih branitelja očekuje Vas njihov veliki božićno novogodišnji koncert.

Advent za najmlađe

U iščekivanju i čaroliji Božića zasigurno uživaju oni najmlađi. A za njih su ove godine pripremljeni posebni programi koji će dolazak Božića učiniti još slađim, a one starije podsjetiti na radost blagdana.

Narodna knjižnica i čitaonica Halubajska zora za djecu je pripremila predstavu putujućeg kazališta La La Land „Dan u laboratoriju Svetog Nikole“ koja će se održati u nedjelju, 04. prosinca u Domu hrvatskog branitelja, u 17.00 sati.

Blagdan sv. Nikole, 06. prosinca obilježiti će zajednički nastup dječjih vrtića i Osnovne škole „Sveti Matej“. Dječji vrtići Zvončica, Loptica, Maza, Malik, Viškovo i Pčelica Ančica, kao i školarci Osnovne škole „Sveti Matej“ razveseliti će roditelje, ali i prisutne posjetitelje prigodnim pjesmicama i recitacijama. U veselom blagdanskom raspoloženju upaliti ćemo božićnu rasvjetu i dočekati sv. Nikolu koji će svima donijeti slatko iznenađenje. Vidimo se na trgu ispred crkve sv. Mateja u 16.00 sati.

Za program Narodne knjižnice i čitaonice Halubajska zora rezervirana je i nedjelja, 11. prosinca. U Domu hrvatskih branitelja u 18:00 sati održati će se mjuzikl autorice Tajane Dukić „Zna se ki j ovdeka šef!“ koji je, zbog tendencije učenja kroz humor i upoznavanja čakavskog narječja zanimljiv i djeci i odraslima.

„Čuju se božićna zvona“ naziv je za ugodno zajedničko druženje djece, roditelja i zaposlenika Dječjeg vrtića Zvončica koje će u srijedu, 14. prosinca popratiti pjesma, ples i dobra zabava.

Sva raskoš kreativnosti moći će se pokazati na dječjoj radionici izrade božićnih ukrasa. U subotu, 17. prosinca od 11.00 u Domu hrvatskih branitelja, mali polaznici radionice pustiti će mašti na volju i iznjedriti savršeni božićni ukras koji će krasiti njihovo božićno drvce. U 16.00 sati Djed Božićnjak čitati će pisma ubačena u poštanski sandučić i podijeliti nagrade.

Darivanjem mislimo na druge.

Božić je vrijeme veselja, slavlja, darivanja i druženja. Naša adventska događanja pružaju Vam priliku za darivanje i pomaganje, ali i druženje uz dobro društvo prijatelja, obitelji i dragih osoba.

Uoči Božića Udruga Halubajke Viškovo tradicionalno organizira svoju humanitarnu božićnu reviju s ciljem promicanja humanitarnog djelovanja i pomoći najpotrebnijima. Ove godine kupnjom ulaznica prikuplja se novčana donacija za korisnike Doma za nezbrinutu djecu ‘Ivana Brlić Mažuranić’. Uživajte u bogatom programu koji su za Vas pripremile Halubajke i njeni gosti: Plesni studio Believe, Plesni klub Fiume, Čakavska skupina Osnovne škole „Sveti Matej“, Halubajske mažorekinje i Twirling klub Viškovo i Limena glazba Marinići. Božićna revija održati će se u subotu, 03. prosinca u 19.00 sati u Domu hrvatskih branitelja.

U subotu, 17. prosinca od 10:00 do 17:00 ispred Doma hrvatskih branitelja očekuju Vas domaći proizvodi, unikatni i ručno rađeni suveniri, ukrasi i nakit. Posjetite naše vrijedne izlagače na božićnom sajmu i pronađite pravi poklon za Vas i Vaše najdraže.

Ukusna blagdanska marenda čeka Vas na Badnjak, 24. prosinca u 11.00 sati ispred Doma hrvatskih branitelja. Provedite ugodno prijepodne sa obitelji i prijateljima uz trio IN BETWEEN.

Ovim putem Turistička zajednica Općine Viškovo i Općina Viškovo svim svojim mještanima žele sretan Božić te uspješnu i sretnu 2023. godinu!

Skip to content