Najavljeno ljeto u Viškovu: ‘Vikler’ – Viškovski kulturni letnji ritam

Objavljeno: 17/06/2024

Na današnjoj konferenciji za medije najavljen je Vikler, odnosno “Viškovski kulturni letnji ritam”. Riječ je o nazivu odabranom kako bi se pod njim objedinili različiti kulturni i zabavni programi koji će se tijekom ljeta održavati u Viškovu.

Ljetno doba donosi sa sobom opuštanje, sunčane i tople dane te ugodne, duge večeri. Jedna takva čarobna večer očekuje najmlađe, 21. lipnja u Kući halubajskega zvončara. Zabavno druženje u organizaciji Turističke zajednice općine Viškovo i Kuće halubajskega zvončara idealno će obilježiti završetak školske godine i početak ljetnih radosti.  Zabava i druženje počinje već u 19,00 sati ispred Kuće halubajskega zvončara uz glazbu i najmanji cirkus na svijetu. Žongliranje, klauniranje, akrobacije i magiju koja će nasmijati i najzahtjevniju malu publiku izvesti će žonglerska skupina Čupakabra. Oni posebno zainteresirani moći će se okušati u radionici cirkuskih vještina i naučiti kako balansirati i žonglirati.

Dječja avantura se nastavlja u 20,30 sati kada kreće prava avantura, noćni lov na blago. Neustrašivi istraživači pronalaziti će tragove i rješavati zagonetke, a sve pod vodstvom Marije Rađe, stručnjakinje za skrivanje tajanstvenih predmeta i smišljanje teških pitanja. Za male kreativce tu je radionica oslikavanja torbi za plažu gdje će moći pustiti mašti na volju, dočarati svoje idealno ljeto i doma ponijeti rezultat svog rada.

Park Kuće halubajskega zvončara biti će pozornica jedne od najpoznatijih i najpopularnijih predstava na čakavskom dijalektu: „Casabianca“. U petak, 26. srpnja s početkom u 20,00 sati Irena Grdinić i Mario Lipovšek Battifiaca ponovno će do suza nasmijati publiku svih generacija koja će se zasigurno prepoznati u raznim životnim situacijama i karakternim osobinama tipičnog primorskog bračnog para Đurđe i Franka.

Savršeni glazbeni ugođaj ponuditi će svojim koncertom Dražen Turina – Šajeta. Opatijski kantautor i pisac, osobito poznat po skladbama na čakavštini, nastupiti će na trgu ispred crkve sv. Mateja, 12. srpnja s početkom u 20,00 sati. Ljetna večer biti će ispunjena poznatih hitovima, kako na domaćem dijalektu, tako i na standardom jeziku, ali i humorom i šarmom koji čine koncerte ovog svestranog glazbenika prepoznatljivim.

Sve to i još više očekuje Vas ovo ljeto, pridružite nam se i uživajte!

Skip to content