Održan 18. Maškarani ženski boćarski turnir

Objavljeno: 26/01/2020

Tradicionalni maškarani ženski boćarski turnir sinoć je u Viškovu, u sklopu Pusta 2020, u dobro ispunjenom domu Boćarskog kluba Marinići doživio svoje 18. izdanje. U organizaciji Turističke zajednice te pod pokroviteljstvom Općine Viškovo u boćariji Marinići snage su odmjerile članice 17 maškaranih boćarskih ekipa: Espanjolke, Štrige, Mladost ludost, 40+, Udruga umirovljenika Općine Viškovo, Karnevalska udruga Žaba, Lumberašice, Halubajke, Lačne i trezne, Požice, Darinka i gosti, Stare gedore, Gospe s Pehina, Općinarke, Luda uprava, Vesele pčelice, Općina Jelenje.

Višesatni turnir bio je neizvjestan do samog kraja. Na kraju su titulu pobjednica odnijele članice ekipe Darinka i gosti predvođene meštricom Halubajskog karnevala Mićom Majom. Drugo mjesto pripalo je Požicama, a treće boćaricama iz Općine Jelenje. Marica Babić iz Udruge umirovljenika Viškovo proglašena je najboljom koštadorkom.

Svim ekipama dodijeljene su zahvalnice, a najboljima i medalje. I dok su pripadnice nježnijeg spola boćale, muški dio sinoćnje maškarane zabave zabave okušao se u kartanju briškule i trešete. Sudionici oba turnira osnažili su se besplatnim grahom i pićem, a po završetku turnira svi su se zasladili krafnama i ukusnom tortom.

Skip to content