Uspješno održan 21. Halubajski karneval

Objavljeno: 20/01/2020

Prva subota nakon Antonje na Viškovu je već tradicionalno rezervirana za Halubajski karneval. Tako je bilo i jučer na 21. Halubajskom karnevalu koji je drugu godinu u nizu održan u večernjim satima. Točnu u 17 sati s benzinske postaje Filtom je prema središtu Viškova i parkiralištu Milihovo krenulo 30-ak maškaranih skupina s otprilike 1700 sudionika. Maškaranu su povorku predvodili općinska načelnica na »privremenom godišnjem« Sanja Udović sa svojim zamjenicima Snježanom Podobnik i Denisom Mladenićem, meštrica Halubajskog karnevala Mića Maja, ovogodišnja kraljica Halubajskog karnevala Korina Turak, direktorica Turističke zajednice Viškovo Marina Jurić, Meštar Toni s novoizabranom kraljicom Riječkog karnevala Dorom Pilepić, a sve njih pratili su članovi Limene glazbe Marinići i Halubajke Viškovo, ovoga puta odjevene kao Egipćanke.

Odmah za njima u povorci su bili oni najmlađi, vrtićari s Pehlina, Viškova i Rijeke, maskirani u šumsku bajku, princeze i zmaja, Mikija i Minice, a potom i školarci iz osnovnih škola Sveti Matej Viškovo i Pehlin, koji su imali maske Zdravoljubaca, odnosno Petra Pana i Vile Zvončice. Brojne su maškare i ove godine pokazale raskoš maski i tradicije svoga kraja, pa je u Viškovu bilo i cvijeća i Bubimira, nacrtanih likova iz riječke karnevalske skupine 105. Tradicionalno, svoj su obol dali Zametski i Halubajski zvončari, kojima su se pridružili i Škoromati Podgrad. U ovogodišnjem su Halubajskom karnevalu sudjelovali i Veseli penzići iz Udruge umirovljenika Viškovo, bile su tu i Opatijke 90-60-90, Stare gedore, Kunpanija z Halubja, Klanjske mačkare, Opatijski latarići, Zijat, sost, tancat i pit, Udruga za mesopusne običaje Bribir, Karnevalska udruga Kataroška, KG Siti i pijani, Labinjonska kompanija Domaća Folšarija, Mesopusna kumpanija Pašac, Selačka mantinjada te Pehinarski feštari i gospoda. Domaćinima su se pridružili uvijek dragi gosti, članovi Federacije europskih karnevalskih gradova iz Mirandole, Venecije, Padove i Hrvatske, a svi oni na tradicionalno maškarano događanje došli su na poziv organizatora, Općine Viškovo, Turističke zajednice Viškovo i Udruge Halubajski zvončari.

Vesela maškarana zabava nakon povorke se preselila u šator na Milihovu gdje je dupkom ispunjen prostor rasplesala skupina Groovers i Slovenski muzikantje.

Cjelokupnu galeriju slika možete pogledati na sljedećoj poveznici: galerija

Skip to content