Proljeće u Viškovu

Objavljeno: 26/03/2023

S dolaskom proljeća stiže nam zelena i procvala priroda te sunčani dani.  A svima nam je znano da sunčano vrijeme jednostavno  poziva na boravak na otvorenom, u prirodi. Prastare staze i putovi koji su nekada povezivali naselja i ljude, danas su uređene i obilježene šetnice i pješačke staze.  Pridružite nam se svake srijede i petka tijekom travnja na šetnjama „Priprema, pozor, sad!“. Krećemo u 18.00 sati s parkirališta Milihovo uz pratnju vodiča iz Planinarskog društva Viškovo. Istražite male putiće, gromače, kaliće, vidikovce i skrovite oaze mira i tišine. Pridružite nam se i u interpretacijskim šetnjama koje će priču o našem zavičaju ispričati na jedan sasvim drugačiji način. Sve što vam je potrebno je dobra obuća i još bolje raspoloženje!

HALUbike – istraživanje na dva kotača

Lijepo proljetno vrijeme pruža idealnu priliku za rekreaciju u prirodi, a nema boljeg načina od ugodne šetnje ili vožnje biciklom. Naše brojne šetnice, biciklističke staze, vidikovci, putići pozivaju na otkrivanje. HALUbike, sustav za najam bicikli u općini Viškovo, stoji na raspolaganju za pustolovinu na otvorenom. Od 15.03. na HALUbike terminalima na parkiralištu Milihovo i u Ronjgima očekuju Vas mehanički i električni bicikli.  Bicikl je moguće unajmiti registracijom direktno na HALUbike terminalu putem QR koda. Skeniranjem QR koda za električni ili mehanički bicikl, ovisno o odabiru, korisnik slijedi daljnje upute za registraciju na web aplikaciji GO2BIKE. Pristankom na opće uvjete te odabirom prepaid nadoplate vrši se upis podataka i plaćanje korištenjem kreditne kartice i WSPAy sigurnog sustava za autorizaciju i naplatu. Nakon zvučnog signala bicikl je otključan i spreman za korištenje.

Završetkom vožnje bicikl je potrebno ispravno vratiti na postolje, nakon čega se korisniku s njegovog prepaid računa automatski skida iznos sukladno vremenu korištenja i važećem cjeniku. Uživajte u iznenađujućim reljefnim oblicima, neočekivanom pogledu na poneku srnu, upoznajte se s kalićima i gromačama. Zadovoljite svoju znatiželju, odaberite HALUbike i odbiciklirajte u avanturu.

Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš!

Osvještavanje o važnosti očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje prvi je korak čišćoj i zelenijoj budućnosti. Svoj doprinos uređenijem okolišu može dati svaki pojedinac, organizacija, udruga. Stoga, sve Vas pozivamo na Zelenu čistku!

Zelena čistka zajednička je jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada i najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj. U akciju se svake godine uključe i Turistička zajednica općine Viškovo i Općina Viškovo.  Ove godine održati će se 22. travnja 2023. godine. Okupljanje volontera biti će na parkiralištu Milihovo u 9.00 sati gdje ćemo se dogovoriti o raspoređivanju volontera po lokacijama.  Volonteri koji žele sudjelovati u akciji mogu se prijaviti putem e-maila: info@tz-viskovo.hr, telefona: 051 257 591 ili osobnim dolaskom u ured TZ Viškovo.

Skip to content