Propusnice u turističke svrhe

Objavljeno: 21/12/2020

Od 23.12. na snagu stupa Odluka o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u RH.

Zahtjevi za izdavanje propusnica upućuju se županijskim stožerima prema mjestu prebivališta ili boravišta osobe koja podnosi zahtjev, odnosno Ravnateljstvu civilne zaštite ako se radi o drugom opravdanom razlogu sukladno Uputi za primjenu Odluke o zabrani napuštanja područja županija

Za dobivanje e-Propusnice za drugi opravdani razlog, odnosno odlazak u hotele ili druge smještajne objekte potrebno je izvršiti uplatu smještaja najkasnije do dana stupanja na snagu Odluke (23.12.2020. godine) i priložiti potvrdu uplate/račun objekta kod zahtjeva za Propusnicu.

Zahtjev za e-Propusnicu upućuju gosti isključivo Ravnateljstvu civilne zaštite:sustavu e-Propusnice za slanje zahtjeva Ravnateljstvu civilne zaštite potrebno je odabrati županiju XXI GRAD ZAGREB te u izborniku stožera odabrati “Ravnateljstvo civilne zaštite”. Ukoliko gost nema pristupa sustavu e-Propusnice, zahtjev se šalje na adresu propusnica@civilna-zastita.hr uz dostavu sljedećih podataka: ime i prezime, OIB, adresa stanovanja (ulica i kućni broj, mjesto/grad, županija), relacija putovanja (mjesto/ grad polazišta i mjesto/grad odredišta putovanja) i obrazloženje opravdanosti zahtjeva.

Smještajni objekt ili turistička zajednica nisu odgovorni za izdavanje Propusnica, niti mogu utjecati na odluke Ravnateljstva civilne zaštite.

Ulazak u RH za strane državljane

Od 01.12. Republika Hrvatska zahtjeva: predočenje negativnog PCR testa na COVID-19 koji nije stariji od 48 sati ili PCR testiranje na COVID-19 po dolasku u Republiku Hrvatsku i samoizolacija do prispijeća negativnog nalaza.

Kako bi se skratio postupak na graničnim prijelazima, svim stranim državljanima savjetuje se da ispune online obrazac: Enter Croatia

Skip to content