Safe stay in Croatia

Objavljeno: 02/03/2021

Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica osmislile su i krenule u realizaciju projekta Safe stay in Croatia.

Cilj projekta je uvođenje posebne oznake sigurnosti u RH te u konačnici brendiranje Hrvatske kao sigurne destinacije.

Oznaka Safe stay in Croatia dodjeljuje se svim dionicima u turizmu te drugim dionicima u lancu putovanja. Zahtjev za dodjelu i korištenje oznake podnosi se na stranici www.staysafeincroatia. hr tako da se ispune osnovni podaci o kategoriji za koju se ponosi zahtjev, te se prihvate Protokoli za siguran boravak u Hrvatskoj kao i nadzor nad poštivanjem propisanih protokola.

Oznaka Safe stay in Croatia gostima omogućava lakše prepoznavanje destinacija, pružatelja smještaja, prijevoza, turističkih atrakcija i slično koji su usvojili nacionalne i svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite. 

Vidljivo istaknuta oznaka Stay safe in Croatia pruža informaciju svim posjetiteljima da turistički objekt njihovog interesa djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Upute i protokol za prijavu u projekt i dodjelu oznake možete pronaći na sljedećoj poveznici: Upute za prijavu i Priručnik za siguran boravak .

Skip to content