Šterne – izvor života

Objavljeno: 01/06/2023

Šterna u dvorištu rodne kuće braće Baštijan predivna je kulisa ovogodišnje manifestacije Turističke zajednice općine Viškovo „Šterne – izvor života“ koja će se održati u petak, 2. lipnja s početkom u 19.00 sati. Bogata glazbeno-scenska večer kroz interpretacije mladih glazbenika i čakavsku riječ, ponovno će oživjeti intimnu sredinu rodne kuće poznatih viškovskih i hrvatskih ličnosti.

U glazbenom djelu programa nastupiti će klapa Baladur. Vrsni pjevači i glazbenici uspješnih glazbenih karijera provesti će Vas na putovanje kroz najpoznatije skladbe klapske glazbe. Predstaviti će se i mladi talentirani glazbenici: Petra Robotić izvesti će poznate čakavske balade Karin Kuljanić „Zami me sobun sakamo“ i „Srića put do srca zna“, a Moreno Srok odsvirati će dvije skladbe „Tox“ i „Valcer“. Pravu literarnu poslasticu prirediti će školarci Osnovne škole „Sveti Matej“ svojim recitacijama „Zemja se moja jubav zove“ i „Ča je ča“ i Marina Frlan Jugo koja će kazivati odabrane stihove Vere Primorac, poznate i bogato nagrađivane hrvatske književnice.

Pjesma i domaća riječ obilježiti će lipanjsku večer i pretvoriti manifestaciju u prekrasno druženje sudionika i posjetitelja.

Skip to content