Važna obavijest – Odluka o mjerama za smanjenje rizika daljnjeg širenja zaraze korona virusom – COVID 19

Objavljeno: 13/03/2020

U Domu hrvatskih branitelja u Viškovu 12. ožujka 2020. godine je održan hitan sastanak na kojem su po pozivu općinske načelnice Sanje Udović bili njezini zamjenici Snježana Podobnik i Denis Mladenić, predstavnici Dječjeg vrtića Viškovo, Komunalnog društva Viškovo, Turističke zajednice Viškovo, Javne ustanove Narodna knjižnica i čitaonica Halubajska zora, Zajednice sportskih udruga Općine Viškovo te općinske uprave.

Općinska načelnica Sanja Udović uvodno je informirala prisutne sudionike sastanka da su na snazi izmijenjene okolnosti u kojima će se morati funkcionirati i obzirom da se ne zna koliko će to trajati treba pomno razmotriti novonastale okolnosti i razmisliti o mjerama koje je potrebno poduzeti. U dogovoru s načelnikom Stožera Civilne zaštite Općine Viškovo Denisom Mladenićem predloženo je da se inicira sastanak sa Stožerom civilne zaštite Primorsko-goranske županije kako bi se dogovorile daljnje aktivnosti i mjere.

Vezano uz rad Turističke zajednice, zaključeno je da će ured TZ-a Viškovo biti zatvoren za stranke od petka, 13. ožujka 2020. godine, a da će djelatnici Turističke zajednice biti dostupni putem telefona i maila te uz najavu dolaska stranaka u slučaju potrebe, a sve prijave stranaca odvijat će se elektronskim putem.

Odgađaju se do daljnjeg sva okupljanja na otvorenom i zatvorenom prostoru. Otkazuje se organizacija Dana Općine 2020. te svi pripadajući programi. Osim toga obustavlja se na neodređeno vrijeme i održavanje drugih manifestacija u organizaciji Općine Viškovo, TZ Viškovo i proračunskih korisnika. Obustavlja se korištenje prostora u vlasništvu Općine Viškovo (Dom hrvatskih branitelja, Dom Marinići, Stara škola Marčelji, vijećnica u Saršonima), a koje su do sada koristile udruge s područja Općine Viškovo za svoje programe, treninge i razne manifestacije.

Nove informacije dnevno će se objavljivati na web stranicama Općine Viškovo www.opcina-viskovo.hr.

Objavu u cijelosti možete pročitati ovdje:

Skip to content