Živio Pust!

Objavljeno: 18/01/2021

Njegovanje pusnih običaja neizostavan je dio tradicije, identiteta Viškova, a tradicija i ove godine ide dalje unatoč svemu, ali u nešto skromnijem izdanju.

Antonja označava početak pusnih zbivanja u Viškovu, početak petog i najveselijeg godišnjeg doba u kojem se okupljaju maškare, pjevaju, plešu i slave svoju ‘vladavinu’. Na žalost, ove godine epidemiološke mjere onemogućile su okupljanje maškara, posjetitelja i uvijek rado viđen zabavni program.

No ipak, u nedjelju 17.siječnja, na Brege, tradicija se nastavila te je simbolično obilježen početak Pusta 2021. Uz poštivanje propisanih mjera i preporuka predan je ‘općinski ključ’ Pusnoj meštrici Mićoj Maje, a uz zvuke antonjskog roga podignut je pust. D.BOŽO je taj koji je kriv za sve što je pošlo po zlu u protekloj godini.

Stoga i u ovom neobičnom vremenu na Halubju i dalje vrijedi – Živio Pust!

Maškarane zabavne aktivnosti i događanja svake godine nestrpljivo su iščekivane od strane sudionika i posjetitelja, no radi epidemiološke situacije i mjera na snazi, ove godine se neće održati.

Stoga, vesele maske najmlađih i maštovite kreacije onih nešto starijih ove godine neće se moći vidjeti na Halubajskom karnevalu.

Ostaje jedino vjerovati kako će nadolazeće razdoblje donijeti poboljšanje u svim segmentima naših života, kako bi mogli krenuti u osmišljavanje i realizaciju maškaranih i ostalih zabavnih događanja u njihovom najboljem izdanju sljedeće godine.

Do tada Živio pust! I da se užanca ne zatare!

Skip to content