Obračun turističke članarine u sustavu eVisitor

Objavljeno: 30/07/2021

Od danas 30. srpnja 2021. unutar sustava eVisitor vidljiv obračun turističke članarine za 2021. za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge smještaja u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, sve u skladu s odredbama Zakona o članarinama u turističkim zajednicama (NN 52/19) (NN 144/20), Pravilnika o godišnjem paušalnom iznosu članarine za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i o obrascima TZ za plaćanje članarine turističkoj zajednici (NN 14/20) i Dopunama navedenog pravilnika (NN 88/20) (NN 64/21).

Porezna uprava, koja u skladu sa Zakonom, izvršava poslove evidencije, obračuna i naplate članarine, izvršila je predmetni obračun koji je HTZ implementirala u sustav eVisitor. Obračun turističke članarine za 2021. se obavlja na temelju maksimalnog broja kreveta ili smještajnih jedinica u 2020.

Obračun turističke članarine vidljiv je unutar sustava eVisitor, na naslovnoj stranici, pod Obavijesti TZ kako je prikazano u sljedećem primjeru. Crveno zaokružena obavijest odnosi se na obračun članarine.  

Otvaranjem obavijesti možete vidjeti Vaše zaduženje te podatke za uplatu (kako je prikazano u sljedećem primjeru). Uplatnice za turističku članarinu ne mogu se preuzeti iz sustava eVisitor.

Napominjemo kako uvid u obračun turističke članarine vidite samo Vi, ulaskom u eVisitor preko svoje TAN liste. TZ Viškovo ne može vidjeti Vaša zaduženje turističke članarine.

Skip to content