ADVENT U VIŠKOVU – Prosinac bogat svečanostima

Objavljeno: 03/12/2019

Razdoblje došašća ili adventa ove će godine u Viškovu biti ispunjeno raznovrsnim programima i aktivnostima za čiju su pripremu zaslužne ustanove s područja ove općine. U organizaciji Turističke zajednice Općine Viškovo osmišljen je bogat program u kojem će svatko moći pronaći nešto za sebe: od božićnih koncerata, do sajma i humanitarne radionice.

Advent u Viškovu započinje 06. prosinca, u 16.00 sati ispred crkve sv. Mateja. Uz prigodan glazbeni nastup i sudjelovanje dječjih vrtića najmlađi će veselo dočekati Svetoga Nikolu, a potom će biti upaljena i božićna rasvjeta.

Tradicionalno, u Viškovo poklone donosi i Djed Božićnjak, koji u sportsku dvoranu Osnovne škole „Sveti Matej“ stiže u utorak, 10. prosinca, a sljedećega će dana,  u srijedu, 11. prosinca u Domu hrvatskih branitelja s početkom u 17.00 sati  učenici Osnovne škole „Sveti Matej“ održati božićno-novogodišnju priredbu „Blagdansko veselje“ .

U nedjelju, 15. prosinca na trgu ispred crkve sv. Mateja od 9.00 do 13.00 sati vrijedni domaćini pozivaju Vas na Božićni sajam na kojem ćete pronaći raznolike domaće proizvode kao što su med, proizvode od meda i lavande, slastice, rakije, čajeve kao i ručno izrađene suvenire, keramičke proizvode, božićne ukrase i vijence.

Tjedan koji slijedi bit će bogat nastupima djece vrtićkoga uzrasta. U utorak, 17. prosinca, s početkom u 18.00 sati Dječji vrtić Viškovo, zajedno sa ženskom i muškom Klapom Kastav, organizira božićni koncert. Sljedećega dana, u srijedu, 18. prosinca, u 19.00 sati Dječji vrtić „Zvončica“ Viškovo u svojoj božićnoj priredbi „Svjetlost Božića“ traži odgovor na pitanje jesu li za Božić bitni samo darovi ili je potrebno ipak nešto više, a u četvrtak, 19. prosinca, s početkom u 18.00 sati božićnu priredbu održat će Dječji vrtić „Loptica“.

Priredba „Božićni darovi“ održat će se u petak, 20. prosinca, s početkom u 18.00 sati u organizaciji Dječjeg vrtića „Maza“.  Sve vrtićke priredbe odvijaju se u Domu hrvatskih branitelja.

Humanitarna božićna radionica izrade božićnih ukrasa namijenjena djeci i roditeljima, ali i svim mještanima i mještankama, odvijat će se  u subotu, 21. prosinca, u 17.00 sati u Domu kulture Marinići. Radionicu organizira Udruga Halubajke Viškovo, a prikupljeni dobrovoljni prilozi namijenjeni su Udruzi „Dira Rijeka“ koja pomaže djeci s poteškoćama u razvoju i potiče harmonični razvoj djece i mladih.

Limena glazba Marinići organizira božićno-novogodišnji koncert u Domu hrvatskih branitelja u nedjelju, 22. prosinca, s početkom u 20.00 sati. Ovaj tradicionalni nastup Limene glazbe kruna je godišnjeg rada, koji vjernoj i brojnoj publici udruga predstavlja ovim svečanim koncertom.

Na Badnjak, 24. prosinca, ispred crkve sv. Mateja organizira se tradicionalno blagdansko druženje uz prigodnu marendu i glazbeni nastup tria IN BETWEEN. Druženje započinje u 10.00 sati.

U 6.30 toga dana će se u crkvi sv. Mateja održati misa zornica, a u 20.30 sati Dječji zbor Nebeske iskrice organizira uvod u slavlje polnoćke koja će se za djecu održati u 21.00 sat. U 24.00 sata u crkvi sv. Mateja upriličit će se svečano slavlje mise polnoćke.

U crkvi sv. Mateja na Božić će se mise održavati u 08.00, 10.00, 11.30 i 18.00 sati, a 26. prosinca u 08.00, 10.00 i 18.00 sati.

Općina Viškovo  i Turistička zajednica Općine Viškovo pozivaju Vas u ovo predblagdansko vrijeme u Viškovo, a svim svojim mještanima žele sretan Božić te uspješnu i sretnu 2020. godinu!

Skip to content