Najava maškaranog ludila na Viškovu

Objavljeno: 15/01/2019

Maškarano ludilo na Viškovu!

Antonja označava početak pusnih zbivanja na području Općine Viškovo te  peto godišnje doba, doba kada se okupljaju maškare, pjevaju, plešu, vesele se, a predaje  se općinski ključ Pusnoj meštrici i maškarama te se objesi pust. Ovogodišnja Antonja će se održati u srijedu 17. siječnja s početkom u 18:00 sati s nastupima Marinićeve muzike, Kunpanija z Halubja, koje su aktivne sudionice maškaranih događanja, pripremaju autohtone kolače presnac, fritule, kroštulete.

Tijekom ovogodišnjeg Pusta očekuje Vas izložba Pusni litrati Halubajskeh zvončari koja će se održati u četvrtak 18. siječnja s početkom u 19:00 sati u Narodnoj knjižnici i čitaonici Halubajska zora na Marinićima.

Predsjednik Autokluba “RI autosport” Miroslav Krpan najavio je još jedan karnevalski događaj. Gotovo već tradicijski na dan Halubajskog karnevala, u subotu 20. siječnja, sa startom u Viškovu, odvijat će se još jedna dojmljiva i specifična manifestacija jedinstvena imena, za sve ljubitelje maškara, karnevala, oktana i životnog veselja, s početkom u 10:01 starta 9. rally maškaraneh oktanac Halubje-Liburnija 2018.

19. Halubajski karneval održati će se istoga dana s početkom u 14 sati, a povorka će se kretati od benzinske crpke „Filtom“ do šatora na parkiralištu Milihovo, nasuprot zgrade Općine Viškovo. Okupljanje karnevalskih grupa biti će od 13 sati kod benzinske crpke Filtom, a nakon završetka svog nastupa svaka grupa biti će počašćena hranom i pićem. Zabava u šatoru će trajati do kasno u noć uz grupu Trio Vox i D’Beni Band.

Ovim putem obavještavamo sve sudionike u prometu da će tijekom Halubajskog karnevala biti posebna regulacija prometa, naime dana 20. siječnja 2018. (subota) u vremenu od  13 – 17 sati biti će zatvoren dio županijske ceste kroz Općinu Viškovo i to na potezu od benzinske crpke Filtom do Općine Viškovo.

14. smotra mićeh zvončari pul Marčeji održati će se u nedjelju 21. siječnja s početkom u  11:00 sati kod stare škole u Marčeljima. Na smotri moći će se vidjeti ne samo Halubajski mići zvončari već i mnoge skupine zvončarića iz okolnih mjesta.

Direktorica Turističke zajednice Općine Viškovo je najavila šesnaesti „Ženski maškarani boćarski turnir“ koji će se održati u Boćariji Marinići, u petak 26. siječnja s početkom u 18:00 sati, uz proglašenja najbolje i najgore ekipe i koštadorke. U subotu 27. siječnja će se održati  Pusni turnir u pikadu s početkom u 17:00 sati u Pikado klubu Nevera-Marinići. Obilje smijeha i pregršt jako dobre muzike ponuditi će članovi Limene glazbe Marinići publici na tradicionalnom Pusnom koncertu koji će se održati u petak 02. veljače s početkom u 20:00 sati u Domu Marinići. U subotu 03. veljače očekuje vas u 16:00 sati humanitarna akcija skupljanja hrane za potrebite „Velo maškarano srce“ u Caffe baru Parabela, gdje će kasnije od 20:00 sati održati maškarano druženje „ČA TE JA POZNAN?!?“ i izbor najbolje maškare. Predsjednik udruge Halubajski zvončari Damir Host  najavio je obahajanje Halubajskeh zvončari. Tradicionalno na pusnu nedjelju 11. veljače i pusni ponedjeljak 12. veljače te sam Pust traje obahajanje Halubajskih zvončara po selima Kastavštine. Pusna događanja na Halubju završavaju tradicionalnom manifestacijom spaljivanja Pusta, gromoglasnom zvonjavom Halubajskih zvončara na Brege u Viškovu i vraćanjem općinskog ključa načelnici Općine Viškovo Sanji Udović. Manifestacija započinje utorak 13. veljače u 16:30 okupljanjem maškara na Bregu Viškovo uz zabavni program uz voditelje, proglašenje najmaškaranega poslovnog prostora i izvlačenje Zvončarske tombule, a zatim slijedi tradicionalno paljenje pusta.

Skip to content