Rijeka Outdoor: Prošeći se s manun..po zvončarskeh puteh

Objavljeno: 29/09/2022

Turistička zajednica općine Viškovo i Turistička zajednica grada Kastva pozivaju Vas na šetnju po zvončarskeh puteh.

Kročite s nama dijelom zvončarske rute u vrijeme predivnih jesenskih boja, upoznajte prirodu i tradiciju uz stručno vodstvo našeg vodiča, a za kraj osvojite i zanimljive nagrade na nagradnoj tomboli.

U šetnju krećemo s parkirališta Milihovo u subotu, 15. listopada u 9 sati. Uz Dječji vrtić Viškovo, preko Jankotova, dolazimo do Gornjih Jugi te, slijedeći zvončarski put, stižemo kroz Donje Juge u Milohne. Naš put nastaviti će se u pravcu Bezjaki gdje dolaskom na staru cestu Bezjaki-Kastav skrećemo prema Kastvu.

Prolaskom uz najdublju vrtaču ovog djela Kastavštine, uz selo Škrlji i Jurčiće stižemo do Šporove jame u Kastvu. Upućujemo se u sam grad Kastav gdje će nas u Kući belice dočekati domaćini, Turistička zajednica grada Kastva i Udruga Belica sa laganim osvježenjem i zanimljivoj priči o vinogradarstvu u Kastavštini. Nakon odmora i okrijepe slijedi povratak kroz Klance do sela Žegoti i onda šumskim putem do malog skrovitog mjesta Bani. Iz Bana pomalo krećemo prema Milohnima gdje nam slijedi lagani uspon prema Viškovu i mjestu našeg polaska.

Rijeka Outdoor zajednički je projekt Turističke zajednice Rijeke i Turističkih zajednica Riječkog prstena koje uključuju Turističku zajednicu Grada Bakra, Turističku zajednicu općine Čavle, Turističku zajednicu Općine Jelenje, Turističku zajednicu grada Kastva, Turističku zajednicu Općine Kostrena, Turističku zajednicu Grada Kraljevice, Turističku zajednicu Općine Viškovo te Općinu Klana. Projekt je sufinanciran sredstvima Hrvatske turističke zajednice iz Fonda za udružene turističke zajednice.

Rijeka Outdoor na jednom mjestu okuplja i predstavlja biciklističke i pješačke staze na području Rijeke i okolice, a namijenjen je upravo zaljubljenicima u prirodu i rekreaciju koje pozivamo i na brojna bike i trail događanja.

Više informacija potražite na: https://rijekaoutdoor.com/

Skip to content