Obavijest o pravilima ulaska u Italiju

Objavljeno: 14/08/2020

U nastavku donosimo obavijest o novim pravilima ulaska u Italiju.

Sve osobe koje ulaze u Italiju, a dolaze iz Hrvatske, Malte, Grčke i Španjolske moraju imati izrađen test na COVID-19 u posljednja 72 sata prije dolaska u Italiju. Ukoliko to nije moguće, osobi će se naložiti podvrgavanje testu u narednih 48 sati od ulaska u Italiju, odnosno u mjestu stanovanja (moraju se javiti u lokalnu zdravstvenu ustanovu ASL.) 

Talijanski državljani testiranje mogu obaviti u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo, Krešimirova 52a, Rijeka uz naplatu i prethodno naručivanje na narucivanje@zzjzpgz.hr svakodnevno osim nedjelje i praznika.

Na mailu za naručivanje mora biti naznačeno ime i prezime osobe, za kada im treba biti test gotov, te kontakt mobitel. Na navedeni broj mobitela  dobit će vrlo brzo termin testiranja. Testiranje se obavlja ujutro od 8:30 do 10:30 sati.

Na raspolaganju je i broj telefona call centra: 051/554-801 i 051/554-802. Na na službenim stranicama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ http://zzjzpgz.hr objavljene su detaljne upute vezano uz testiranje na COVID-19 kao i PCR test narudžbenica na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku, koju osobe koje se žele testirati mogu ispuniti te dostaviti na mailom na narucivanje@zzjzpgz.hr.

Ovime napominjemo i to kako je sve relevantne informacije, odgovore na brojne upite gostiju i sl. moguće objedinjeno pronaći i na mrežnim stranicama Hrvatske turističke zajednice na sljedećoj poveznici: https://www.croatia.hr/hr-HR/koronavirus-covid-19-pitanja-i-odgovori

Skip to content