Kostrena

Kostrena, devet kilometara udaljena od Rijeke, odredište je kakvo svaki grad s pretenzijom da bude mediteranski mora imati. Samo ga Rijeka ima. Kostrenski je poluotok dug 10 kilometara, a cijelom se njegovom dužinom nalaze predivne plaže, pravi magnet za kupače.

Karakteristično kraško područje s mediteranskim biljem i poznatim kostrenskim gromačama te blaga klima koja ponekad popusti pred jakim naletima bure obilježja su ovoga kraja.

Kostrena je oduvijek živjela u ritmu mora koje je obilježilo život njezinih stanovnika, pomoraca koji su plovili i još uvijek plove mnogim morima svijeta. Iz ovog kraja potječu brojni kapetani, od kojih neke pamti povijest, poput kapetana Pavla Randića koji je prvi preplovio Sueski kanal uoči njegova otvaranja. Erazmo Bernard Tićac sudjelovao je kao glavni projektant u stvaranju prvoga trgovačkog broda na atomski pogon „Savanah“. Slavi i hrabrosti ovdašnjih pomoraca doprinos je dao i Kuzma Franelić sudjelujući u spašavanju brodolomaca s broda „Titanic“. Odavde potječu i cijenjeni brodograditelji i brodovlasnici.

No pustimo povijest… Sadašnjost Kostrene u znaku je turizma, kupača i šetača koji ovdje nalaze prekrasne plaže, ali i jednu od najljepših šetnica uz more, dok će ronioce privući i raznolik podmorski reljef. 

Adresa: Turistička zajednica Općine Kostrena, Kostrenskih boraca 1A, 51000 Kostrena
Tel: +385 51 289 207
Web: www.tzo-kostrena.hr    E-mail: info@tzo-kostrena.hr

Skip to content